kalmarbonetjanst.blogg.se

Kalmar Bönetjänst är en ideell förening som verkar för att uppmuntra, stödja och initiera alla former av förbön för vårt land, vår region och vad helst den Helige Ande manar till. Enligt Guds ord i Bibeln och Hans uppmaningar i främst Jeremia 6:16 och Hesekiel 22:30 vill vi axla manteln och stå med i den andliga striden för att återta den seger som redan är vår via Jesus seger på korset! Vi vill slå vakt om Guds ords auktoritet och dess helighet i sin rena ursprungliga form och frimodigt predika vad anden säger till församlingarna idag! Du är välkommen att stå med oss. "Om någon kan slå ned den som är ensam, håller dock två stånd mot angriparen, och en tretvinnad tråd brister inte så snart!" Predikaren 4:12.

Julens budskap in i våra hjärtan/ Decembers böneämne!

Publicerad 2014-11-30 20:44:00 i Allmänt

I December ber vi även att julens sanna budskap ska få gå rakt in i våra hjärtan och allt annat ska få stå tillbaka, i våra liv, i samhället och i kyrkorna.
 
Vi ber att Guds gåva till mänskligheten ska bli uppenbar, och att blickar ska vändas mot himlen.
 
Vi ber att ljus ska hitta in där nu mörker råder.
 
Vi ber i Jesu namn, Amen!

Delegation in i Irak

Publicerad 2014-11-21 08:37:00 i Allmänt

Skickar ut Decembers böneämne redan idag, då bönestödet behövs redan nu. Idag åker en delegation med ledning från Kalmar, via Turkiet, in i norra Irak med hjälp och förnödenheter till de drabbade flyktingarna.
 
Vi ber om beskydd för hela delegationen. Vi ber att Gud går före dem, leder dem på rätta vägar, ger dem vishet i beslut och aggerande. Vi ber att de ska fyllas med Guds kraft, mod och styrka. Vi ber om den Helige Andes suveräna ledning och närvaro. Vi ber om insikt att "de som är med oss är fler än de som är med dem." 
 
Vi ber också för människorna de kommer att möta. Vi ber att de ska bli välsignade till både ande, kropp och själ. Vi ber att när de möter delegationen ska de få möta Gud. Vi ber om frälsning och öppnade ögon. Vi ber även om syndanöd, omvändelse och frälsning för IS-soldater och andra människor som möter delegationen i en opposition.
 
Gud förbarma dig! Gud grip in! Gud multiplicera denna insats tusenfallt!
 
I Jesu namn, vi ber, Amen!

Att leva i världen men inte av den

Publicerad 2014-11-02 18:02:06 i Allmänt

I Daniels bok beskrivs hur Daniel under en lång tid lyckas leva i det Babyloniska riket utan att för den skull adaptera Babyloniska värden. Han lyckas kombinera trofasthet mot både riket och mot Gud. Daniel förnekade inte sin Gud. Daniel är ett exempel på okompromissad överlåtelse till Gud oavsett vad det kostar honom. 
 
I Sverige idag, och i våra vardagssituationer kan vi mer än väl känna igen oss i Daniel. Vi lever i världen även om vi inte är av den. Vi lever i ett främmande rike, där det kan vara svårt att vara kristen. MEN, Daniel visar oss en modell, där vi inte bara kan överleva utan även ha framgång för Guds rike.
 
* Genom tro
* Genom lojalitet till både överheten och Gud
* Genom orubblig och rätta prioriteringar, där Gud är satt först och överheten i andra hand
* Genom villigheten att möta "lejongropen" snarare än att lovprisa någon annan/annat än Gud
 
Lojalitet mot överheten? Ja. Underkastelse gentemot överhetens ogudaktiga krav? Aldrig.
 
Låt oss be som Daniel gjorde. Låt oss be att vi som kristna kan lära av Daniel, hur vi kan leva och föra Guds rike framåt i en icke kristen miljö. 
 
I Jesu namn, Amen

Om

Min profilbild

Kalmar Bönetjänst

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela